Витамин Д +К2 + цинк.

Марка: Best Body Nutrition

Количество: 80 таблетки
Цена: 35.00 лв. 19.50 лв.>Vitamin D Tabs x 80 tabs/Витамин Д Табс х 80 таблетки

 

хранителна добавка, предназначена за подобряване работата на мускулите и костите, повишава имунитета, поддържа стабилни нивата на тестостерон, ускорява възстановяването след тренировка

 

Опаковка: Буркан – 80 таблетки

 

Начин на употреба: Best Body Nutrition препоръчва да приемате по 1 таблетка витамин D на всеки 2 дни по време на хранене с много вода.

 

Действие: Витамин D от Best Body Nutrition съдържа оптимално балансирана комбинация от витамин D3, витамин К2 и цинк. Достатъчното количество витамин D е важно за костите и мускулите. Една таблетка съдържа 4000 I.U. в доза. Витамините и минералите са основни вещества за организма. Организмът не може да ги произвежда сам, те трябва да се осигуряват чрез храна или добавки. Витамините D и K са мастноразтворими витамини. Освен всичко друго, витамин D се съдържа в сьомгата, яйцата и гъбите. За разлика от тях, витамин К се съдържа главно в зелени зеленчуци като маруля, броколи, брюкселско зеле или масло от рапица и гроздови семки. Човешкото тяло може да произвежда витамин D от самата слънчева светлина или да го абсорбира чрез храната. Предпоставката за нашето тяло да произвежда самостоятелно витамин D е достатъчно слънчева светлина да достига до кожата. Особено в тъмния сезон е трудно да получите достатъчно витамин D от слънчева светлина. Това може да доведе до недостатъчност на витамина. В този случай добавката с витамин D може да бъде полезна. Тъй като организмът може сам да произвежда витамин D, строго погледнато изобщо не е витамин. Той принадлежи към прохормоните (хормонален предшественик). Прохормонът има слаб или никакъв хормонален ефект. Тялото трябва да го превърне в хормон по време на метаболизма. Витамин D изпълнява различни задачи в организма. Освен всичко друго, той допринася за нормалното усвояване / използване на калция и фосфора и за нормалните нива на калций в кръвта. Освен това витамин D допринася за поддържането на нормалните кости и нормалната мускулна функция. Витамин D също е полезен за нашето здраве, защото допринася за нормалната функция на имунната система. Витамин К се абсорбира в червата и се транспортира до черния дроб чрез кръвта. Витамин К допринася за нормалното съсирване на кръвта и поддържането на нормалните кости. В допълнение, витамин D продукта съдържа основния минерал цинк. Освен всичко друго, цинкът допринася за нормалния метаболизъм на макронутриентите, нормалното функциониране на имунната система, нормалния метаболизъм на въглехидратите и метаболизма на мастните киселини. Освен това съдържащият се цинк допринася за защита на клетките от оксидативен стрес. Цинкът има функция в клетъчното делене и допринася за нормалния синтез на протеини и поддържането на нормални нива на тестостерон в кръвта.

 

Състав: Обемен агент (микрокристална целулоза, карбоксиметил целулоза), екстракт от ориз, цинков оксид, холекалциферол, менахинон-7.

 

Активни съставки в една доза (1 таблетка)

Витамин D

100 микрограма (2000 %)

Витамин К

60 микрограма (80 %)

Цинк

                                          1,50 мг (15 %)

 

Съдържание за една доза: Vitamin D Tabs – 1 таблетка

 

Съхранение:

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца!

 

Най-добър до :

виж оригиналната опаковка      

                                                                         

Информация за потребителя :

Продуктът не е заместител на храните и пълноценното хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Не е лекарствено средство!

Да не се използва от бременни и кърмещи жени!

Противопоказания: При алергии към някоя от съставките на продукта.

 

Фирма производител:

Best Body Nutrition, Германия

 

Официален вносител за България:

“ФАВОРИТ СПОРТ БГ” ООД гр. Пловдив