Carnimax Fuel 2000

Марка: NUTRIM

Количество: 500 милилитра
Цена: 15.69 лв.
Течен L-карнитин.

Carnimax представлява бързодействащ течен L-карнитин с висока степен на усвояемост в храносмилателната система. Карнитинът е вещество, отговорно за транспорта на дълговерижните мастни киселини през мембраната на митохондриите в клетките. Той осигурява субстрат (мастни киселини) за процеса на бета-окислението и последващото освобождаване на енергия в митохондриалния матрикс, главно в клетките на скелетните мускули и миокарда. В резултат на това се повишава издръжливостта на организма при физически натоварвания. Карнитинът е производен на аминокиселините лизин и метионин, от които се синтезира в черния дроб и бъбреците. Човешкият организъм съдържа около 25-30 г L-карнитин, 98% от който е складиран в скелетните мускули и миокарда. Със стандартната диета дневно се получават 10-100 мг карнитин, който се резорбира в храносмилателната система чрез специални транспортни механизми. Нуждите на организма обаче са по-големи и те се задоволяват и от допълнително количество ендогенно синтезиран карнитин. При определени състояния, в това число при повишена физическа активност, нуждите могат да надвишават дневните набавки, което налага приемането му като хранителен суплемент.

CARNIMAX  е добавка към храната, подходяща за хора, подложени на системни физически натоварвания, особено за спортисти от спортовете за издръжливост, както и за всички случаи на първичен или вторичен дефицит на карнитин в организма.

CARNIMAX подпомага изгарянето на мазнините, повишава физическата издръжливост и скъсява времето за възстановяване след физическо натоварване, повишава насищането на клетките с кислород, подобрява сърдечната дейност и регулира серумния холестерол.

Състав

L-carnitine base
вода
емулсия грейпфрут
подсладители
консервант
Дозировка и начин на употреба

Еднократната доза от 15 ml (една супена лъжица) Carnimax се разтваря в чаша вода или плодов сок и се изпива. Препоръчва се консумацията до две дози (30 ml) дневно.

Предлагани опаковки

500 ml